Jämsän Ämmän Ajo · Yhteistyö

SHKL Jämsän Ämmän Ajo on jälleen Kohti Kuninkuusraveja -lähtö!

Vuoden 2023 Jämsän Ravit ravataan perinteisellä paikallaan heinäkuun toisena viikonloppuna 8. & 9. päivä. Jämsän ravisunnuntaina ravataan perinteen mukaan radan pääkilpailut, suomenhevosten Jämsän Äijän ja Ämmän Ajo, jotka ovat jälleen vuonna 2023 Kohti Kuninkuusraveja -lähtöjä! Jämsän Ämmän Ajossa yhteistyö Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton kanssa jatkuu.

Vuonna 2022 raviurheilun päätapahtuman Kuninkuusravien päälähtöjen valintaperusteet uudistuivat. Päälähtöihin oikeuttavia pisteitä kerätään nykyään erikseen määrätyistä KK-lähdöistä. Aiemmin valinnat teki erillinen valintatoimikunta. Vuodelle 2023 järjestelmää vielä hieman hiottiin ensimmäisen vuoden kokemusten perusteella. Tämä vuoden uudistuksista voi lukea lisää täältä.

Jämsän Ravit sai viime vuonna kunnian isännöidä kahta Kohti Kuninkuusraveja -lähtöä ja sama kunnia jatkuu tänä vuonna. Tammojen KK-lähtö, Jämsän Ämmän Ajo on yksi raviradan pääkilpailuista, jonka yhteistyökumppanina toimii viime vuodelta tuttu Suomen Hevosenomistajien keskusliitto.

”Olemme erittäin iloisia hyvin alkaneesta yhteistyöstä ja sen 
jatkumisesta myös tänä vuonna. Kivenkovat suomenhevostammat kokoontuvat 
myös tänä vuonna Jämsään kilpailemaan korotetuista Kohti 
Kuninkuusraveja-pisteistä. Kiitos Jämsän Ravi ry:n järjestäjille ja 
kaikille taustajoukoille hienosta ravitapahtumasta sekä hyvästä 
yhteistyöstä”, kiittää SHKL:n puheenjohtaja Henna Virkkunen.

Pienelle kesäradalle KK-lähtöjen tuoma status on iso asia. Vaikka Jämsässä on muutenkin nähty Kuninkuusraveihin valmistelevia hevosia, nyt niitä nähdään takuuvarmasti.

”Olemme erittäin kiitollisia ja innoissamme, että saamme järjestää jälleen tänä kesänä Kohti Kuninkuusraveja-lähtöjä. SHKL yhteistyö tammalähdön osalta tuo tutuksi hevosen omistamista alueen ihmisille ja yhteistyö tukee tärkeää työtä hevosenomistajien etujen valvonnassa”, kommentoi Jämsän Ravi ry:n puheenjohtaja Saku Mikkola.

SHKL Jämsän Ämmän Ajo ravataan sunnuntaina 9.7. Lähtö ravataan 2100 metrin ryhmäajona.

Vuoden 2023 Kuninkuusravit ravataan Kouvolan raviradalla 4.–6.8.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s