Jämsän Ravi ry · Talkoolaisten tarinoita

Talkoolaisten tarinoita: Tallikahvion kommelluksia

Jämsän kaksipäiväiset kesäravit mahdollistavat yli 100 talkoolaista. Siivousalalla työskentelevä Kia Pollari on ollut mukana ravien järjestämisessä jo yhteensä seitsemän vuotta. Näistä tallikahvio Penan pubissa on tullut vietettyä lähes joka ikinen kesä. Tallikahvioon liittyy myös useita hauskoja tarinoita kahvipaniikista vakioasiakkaisiin.

”Tulin seuratoimintaa mukaan ystäväni kautta vuonna 2013. Usein olen ollut talkoissa raviviikonlopun lisäksi vain muutama päivä ennen raveja, sillä en asu Jämsässä. Usein talkoissa työurakkani on liittynyt siihen, että kannan eri näköisiä asioita eri paikkoihin ja valmistelen tallikahvion raveja varten. Nyt viimeisenä viitenä vuotena olen ollut aina Penan pubissa ravien aikana”, kertoo Kia.

Moniin tallikahviossa vietettyihin viikonloppuihin on mahtunut useita hauskoja muistoja tinkivistä vakioasiakkaista iloisiin päivän voittajiin. Kömmähdykset on aina käännetty nauruksi ja etenkin jälkikäteen osasta muistoista on tullut melkein legendoja.

”Erikoisin kömmähdys liittyy aivan selkeästi vuoden 2015 ravisunnuntaille, kun raveihin tuli valtava yleisöryntäys. Meillä oli Penassa sellainen tuplakeitin, jonka toinen puoli lopetti toimimasta ja tuli kirjaimellisesti kahvipaniikki. Meille tuotiin kahvia jopa kahviosta mehukannulla. Siitäkin kuitenkin selvittiin kunnialla ja se on sellainen muisto, jota muistellaan siellä kopissa joka ikinen vuosi”

Toinen Kian mieleen palaava muisto liittyy todennäköisesti vuoden 2016 tai 2017 ravilauantaille, jolloin keli ei ollut aivan kesäravien mukainen.

”Silloin oli AIVAN ÄLYTTÖMÄN kylmä. Istuttiin kaverin kanssa siellä tallikahvion lattialla jätesäkeissä, kun oltiin pukeuduttu lämpöiseen kesäpäivään”, naurahtaa Kia.

Hevoset ovat olleet osa Kian elämää jo pikkulapsesta saakka. Äidin hevosharrastus tarttui Kialle vähän väkisin, kun ensimmäiset ravit koettiin jo muutaman kuukauden iässä.

”Hevoset kuuluu sillä tavalla mun elämään, että olen tänä vuonna ollut tasan 20-vuotta hevosenomistajana. Tällä hetkellä minulla on yksi suomenhevostamma ja olen myös kouluttautunut hevosallalle”

”Raviurheilua olen sillä tavoin harrastanut, että olen omistanut useammastakin ravihevosesta osan ja olen raveissa käynyt pienestä asti. Opiskellessani hevosalaa olin myös harjoittelussa pitkän linjan hevosammattilaisella Tupamäen Antilla” 

Kia on käynyt raveissa jo pienestä pitäen. Kuvassa kotirata Killerillä Kia punaisessa haalarissa ja kaveri Jenni vaunuissa. Kuva: Risto Heiskanen.

Vaikka Kia muistaa Jämsän Raveissa vietetyt talkoovuodet, ei hän uskalla edes arvioida, kuinka usein pienenä on istunut varikkoportilla tai katsomossa.

”Varmaan aika monta kertaa”, naurahtaa Kia.

Jämsän Raveista Kialla on kommellusten lisäksi paljon muitakin hyviä muistoja. Joka kesän kohokohtaa ei vain yksinkertaisesti voi jättää välistä.

”Jämsän Raveissa on kaikista parasta on se, että se on 99% talkootoimintaa. Siinä ei makseta kenellekään palkkiota vaan kaikki on siellä rakkaudesta lajiin ja kantaa kortensa kekoon, on valmiita auttamaan ja osallistumaan. Työpanos on kuitenkin aivan valtava”

”Jos ketään yhtään mietityttää, että pääseekö talkoolaiseksi tai miten pääsee, niin kysyy vain ihan keneltä tahansa kuka on ollut talkoolaisena. Kaikki on enemmän kuin tervetulleita. Jämsän Ravit ja ravitalkoot tekee kesästä kokonaisen. Aina, kun seuraavan vuoden Jämsän ravipäivät julkaistaan ne lähtee samantien töissä toivevapaiksi, koska sitä viikonloppua ei jätetä välistä!”

Kian ja suomenhevostamma Virite-Vilkun yhteistä matkaa tulee tänä vuonna kuluneeksi 6-vuotta. Kuva: Jenni Sarapää.

Talkoolaisten tarinoita on Jämsän Ravi ry:n kirjoittama juttusarja, jonka päätähtinä ovat Suomen parhaiden kaksipäiväisten kesäravien mahdollistajat, itse talkoolaiset. Jämsän Ravi ry:n talkoolaiseksi pääsee mukaan kuka tahansa vauvasta vaariin ja jokaiselle löytyy varmasti sopivaa tekemistä.

Lue lisää: http://www.jamsanraviry.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s