Jämsän Äijän Ajo · Jämsän Ravit

Vuoden 2022 Jämsän Äijän ja Ämmän Ajo ovat Kohti Kuninkuusraveja -lähtöjä!

Vuoden 2022 Jämsän Ravit ravataan perinteisessä paikallaan heinäkuun toisena viikonloppuna 9. & 10.7. Ravisunnuntaina ravattavat radan pääkilpailut, suomenhevosten Jämsän Äijän ja Ämmän Ajo, ovat tänä vuonna Kohti Kuninkuusraveja -lähtöjä. Kyseisistä lähdöistä Kuninkuusravien päälähtöihin tähtäävät hevoset keräävät pisteitä, jotka oikeuttavat pääsyn pääkilpailuun.

Vuonna 2022 raviurheilun päätapahtuman Kuninkuusravien päälähtöjen valintaperusteet uudistuivat. Pääkilpailuun oikeuttavia pisteitä kerätään erikseen määrätyistä lähdöistä. Perinteisesti valinnat on tehnyt erillinen valintatoimikunta. Uudella valintamallilla pyritään avoimuuteen ja selkeyteen. Uudistuksesta voit lukea lisä Kuninkuusravien sivuilta.

Jämsän Raviradan pääkilpailut sunnuntaina 10.7. ravattavat Jämsän Äijän Ajo ja Jämsän Ämmän Ajo ovat tänä vuonna Kohti Kuninkuusraveja-lähtöjä. Lähdöt ravataan 2100 metrin ryhmäajoina 5500 euron ykköspalkinnoilla.

Olemme kyllä todella innostuneita ja kiitollisia tästä luottamuksesta, että saamme järjestää näitä Kohti Kuninkuusraveja -lähtöjä. Ajankohta on oikein sopiva kuninkuusraveihin valmistautuville hevosille ja Jämsä on keskeisellä sijainnilla kilpailumatkoja ajatellen. Viime vuosina kilpailuolosuhteet ovat olleet loistavat, joista kertoo jatkuvasti parantuvat rataennätykset ”, riemuitsee Jämsän Ravi ry:n puheenjohtaja Saku Mikkola.

Ensimmäiset Kohti Kunininkuusraveja -lähdöt ravattiin maaliskuun alussa. Sarjat löytyvät muun muassa Heppa-järjestelmästä tunnisteella KK-22. Tilannetta voi seurata reaaliajassa Kuninkuusravien nettisivuilta ja mobiilihepasta.

Vuoden 2022 Kuninkuusravit ravataan Forssan Pilvemäellä 30.-31.7.

Lisää aiheesta voi lukea Kuninkuusravien tiedotteista:

Uudempi tiedote

Kuninkuusravien valintamenettely uudistuu – pääkilpailupaikkaan oikeuttavia pisteitä jaossa 5.3. alkaen.

Suomenhevosten Jämsän Äijän Ajon voittaja 2021 Välkyn Tuisku ja hoitaja Mia Heiskanen. Kuva: Jämsän Ravi ry / Jannika Jokinen.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s