Jämsän Ravit · Mini Äijän Ajo · Ponit

Mini Äijän Ajo tuo Jämsään suurkilpailun

Vuonna 2022 Jämsän kaksipäiväisissä kesäraveissa ravataan historiansa ensimmäinen suurkilpailu. Kyseessä on A-ponien suurkilpailukalenteriin uutena kilpailuna tullut Mini Äijän Ajo, joka juontaa juurensa Jämsän raviradan omista pääkilpailuista Jämsän Äijän ajoista. Yhteistyökumppanina suurkilpailussa nähdään Jämsän Ravien monivuotinen yhteistyökumppani Finntack.

Perinteiset Jämsän kaksipäiväiset kesäravit saavat tänä vuonna oman ensimmäisen suurkilpailunsa, kun A-ponien Mini Äijän Ajo ravataan sunnuntaina 10.7. Kyseinen suurkilpailu on tarkoitettu A-poneille, jotka ovat nousemassa ykköstasolle. Suurkilpailuun saavat osallistua sekä tammat, ruunat, että oriit.

Mini Äijän Ajo – tasoitusajo 1100 metriä 2.21,2 ja hitaammat. Paalulta 2.38,0 + 20 metriä/2,8 sekuntia.

Sarjamääritystä pohdittiin yhdessä lajin harrastajien kanssa. Tavoitteena on, että kilpailu vakiinnuttaisi itsensä suurkilpailukalenteriin. Suurkilpailun ykköspalkinto on 400€.

”On hienoa, että saamme Jämsään oman ponien suurkilpailun, joka voi toimia ponnahduslautana ihan huipulle tähtääville poneille. Suurkilpailu sopii mainiosti kovatasoisen sunnuntaipäivän tarjontaan ”, kommentoi uutta ponien suurkilpailua Jämsän Ravi ry:n puheenjohtaja Saku Mikkola.

Mini Äijän Ajon ajaminen Jämsän Ravisunnuntaina oli selkeä valinta, sillä se kuuluu ehdottomasti pääpäivän kilpailutarjontaan. Yhteistyökumppanina suurkilpailussa nähdään Jämsän Ravien pitkäaikainen yhteistyökumppani Finntack, joka on juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan.

Ponien suurkilpailuja ravataan maakuntaradoilla ympäri vuoden, mutta kovin monella kesäradalla ei omia suurkilpailuja ole. Jämsän lisäksi vuonna 2022 suurkilpailuja ajavat kesäradoista Härmä, Halsua, Suonenjoki ja Riihimäki. Ponien suurkilpailukalenteri löytyy Suomen Hippoksen verkkosivuilta. Ponien suurkilpailukalenteriin pääset tästä.

A-ponien Mini Äijän Ajo suurkilpailu ravataan Jämsän Ravisunnuntaina 10.7.2022. 

Jämsän Ravit saavat vuonna 2022 ensimmäisen suurkilpailun Mini Äijän Ajon, jossa kohtaavat A-ponit. Kuva: Jämsän Ravi ry / Jannika Jokinen.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s