Jämsän Ravi ry · Talkoolaisten tarinoita

Talkoolaisten tarinoita: Raveja linssin läpi

Jämsän kaksipäiväiset kesäravit ravataan vuonna 2022 heinäkuun toisena viikonloppuna 9. & 10. päivä. Jämsän raviradan ainoa ravitapahtuma toteutetaan käytännössä talkootyönä. Upean raviviikonlopun mahdollistavat yli 100 talkoolaista. Yksi näistä on valokuvausyrittäjä Jannika Jokinen, joka on toiminut Jämsän Ravi ry:n virallisena kuvaajana vuodesta 2019 asti.

”Valokuvauksesta kiinnostuin jo nuorena, kun tallikaverit tahtoivat ratsuineen kuvia ja olin aina innokkaana tarttumassa kameraan, kun sitä käteeni tarjottiin. Jo tuolloin pidin siitä, miten kaverini saivat ikuisia muistoja hevosystävistään valokuvien muodossa ja tulivat aidosti iloisiksi niistä. Yksi parhaista asioista valokuvaamisessa on juuri se, kun saa olla osana niitä hetkiä”, kertoo Jannika.

Ensimmäisen oman kameran Jannika sai rippilahjaksi, mutta aktiivisempi valokuvaaminen alkoi vasta vuonna 2016. Oman toiminimen Jannika perusti tammikuussa 2020 ja on siitä lähtien tehnyt valokuvausta sivutoimisen yrittäjänä. Valokuvaus painottuu Jämsään ja sen lähialueille etenkin hevosiin ja koiriin.

”Tavoitteeni on päästä kokemaan paljon unohtumattomia kuvaushetkiä ja kehittyä valokuvaajana; tässä ammatissa, kun oppii jatkuvasti uutta!”, summaa Jannika.

Kuva: Jannika Jokinen.

Jämsän Ravi ry:n toimintaa Jannika tuli mukaan vuonna 2019 ja Jannikan lahjakkuudesta kameran kanssa oltiin heti kiinnostuneita. Samana vuonna Jannika toimi jo ravien virallisena kuvaajana.

”Tulin toimintaan mukaan aivan keltanokkana, mutta edelleen yllätyn siitä, kuinka avoimesti ja ystävällisesti minut otettiin seuratoimintaan mukaan”, muistelee Jannika.

Jannikalla ei vielä vuonna 2019 ollut yhtään kokemusta ravien kuvaamisesta. Kuitenkaan loppupeleissä ei ravien kuvaaminen Jannikan mukaan eroa kovinkaan paljon muita kisakuvauksista.

”Skarppina ja ajan tasalla on oltava lajista riippumatta”, summaa Jannika.

Kuva: Jannika Jokinen.

Vuonna 2022 Jämsän Ravi ry aloitti virallisen yhteistyön Jannika Jokisen yrityksen kanssa. Jannika toimii yhä Jämsän Ravien virallisena kuvaajana, mutta yhteistyö mahdollistaa myös uusia projekteja.

”Jämsän Raveissa on erityisen hieno tunnelma ja on mahtavaa olla mukana niin mittavan tapahtuman järjestämisessä! Kisakuvauksissa parasta on tuntea kilpailun jännitys sekä osallistujien onnistumisen tunteet ja myötäelää niitä hetkiä kilpailijoiden ja yleisön kanssa”, tiivistää Jannika.

Jannika Jokinen photography tarjoaa valokuvauspalveluita Jämsässä ja sen lähialueilla. Yksittäisiä kuvauspäiviä Jokinen tekee myös pidempien matkojen päähän. Yrityksen toiminta painottuu pääosin hevos- ja koiravalokuvaukseen, mutta tarjontaan kuuluvat myös potrettikuvaukset ilman eläimiä, kuten rippi- ja valmistujaiskuvat. Kesäisin toimintaan kuuluu myös kisakuvien myynti, niin este-, kuin kouluratsastuksen parissa.

Jannika Jokinen photography, hevos- ja koiravalokuvausta.

Facebook: Jannika Jokinen photography

Instagram: @jannikaphoto

Kuva: Jannika Jokinen.

Talkoolaisten tarinoita on Jämsän Ravi ry:n kirjoittama juttusarja, jonka päätähtinä ovat Suomen parhaiden kaksipäiväisten kesäravien mahdollistajat, itse talkoolaiset. Jämsän Ravi ry:n talkoolaiseksi pääsee mukaan kuka tahansa vauvasta vaariin ja jokaiselle löytyy varmasti sopivaa tekemistä.

Lue lisää: http://www.jamsanraviry.com

Jämsän Ravit 9. & 10.7.2022 – aina heinäkuussa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s