Jämsän Ravit · Ponit

Jämsästä vauhtia Pikku Kunkkuun – ”Kesäradalla on jotenkin spesiaalimman tuntuista ajaa kilpaa”

Jämsän kaksipäiväisten kesäravien superviikonlopun sunnuntaina ravataan jo perinteeksi muodostuneet kaksi ponilähtöä. Tänä vuonna osallistujia ilmoittautuikin mukavasti, kun toisessa ponilähdössä starttaa 14 ja toisessa 12 valjakkoa. Yhteistyössä ponilähdöissä ovat paikalliset yritykset Koskisen Kukkakauppa ja Teboil Patalahti.

Jämsän Ravi sunnuntain ensimmäinen ponilähtö starttaa tasoitusajona klo 11:50 ja toinen klo 12:00. Mukana toisessa ponilähdössä on yhteensä 12 valjakkoa, joista yksi on Siiri Haapalaisen valmentama Boogie Woogie K, joka hakee Jämsästä kauden avausstarttia. 

boogiewookiek_siirihaapalainen_kuva_kaisastengard Boogie Woogie K ja Siiri Haapalainen. Kuva: Kaisa Stengård.

 

 

Harrastetallilla Hollolassa asuva 9-vuotias Boogie Woogie K on tallin kahdesta ponista jo kilparadoilla kokeneempi. Tallilla asustelee ponien lisäksi myös lämminveriset Proud Angeligue ja Proud of You, sekä suomenhevostamma Pikkuposti.

Boogie Woogie K:n, tutummin Poken kauden alku on venynyt ensin poniraviurheilun koronatauon ja sitten valmentajan kesätöiden takia. Pitkän tauon jälkeen starttiin lähdetään maltillisin odotuksin, vaikka viimeistelyssä poni päästeli melkein ennätysvauhteja.

”Ajoin ponilla maanantaina yksin kilpailuvauhtisen hiitin, ja se meni sen helposti 2.46,4. Eli vain pari sekunnin sadasosaa omaa ennätystä hitaammin. Poni oli pirteä joka on tietenkin vain hyvä juttu”, kertoo Poken valmentaja ja ohjastaja Siiri Haapalainen.

Starttiin ei kuitenkaan lähdetä hissuttelemaan vaan tarkoituksena Haapalaisella on ajaa reippaasti eteenpäin alusta asti. Startin päätavoitteena on hyvän ajan tavoittelu ja sitä kautta nähdä mihin sellainen suoritus riittää.

”Mukana on hyviä poneja, joten sijoitusta on kovin vaikea veikata. Jo rahasija olisi mukava saavutus”, summaa Haapalainen lähdön asetelmia.

Vuotikkaana perheeseen tullut Poke siirtyi virallisesti Haapalaisen valmennukseen neljä vuotiaana, kun ponia alettiin todella treenata kilparadoille. Jokainen voitto ponin kanssa on ollut Haapalaisesta ikimuistoinen, mutta kirkkaimpana muistona siintään vuoden 2019 Villiponi-lähtö. Kivikovassa lähdössä Poke sijoittui taistellen toiseksi ohittaen muun muassa tämän vuoden ponikuninkuusravirankingien ponit Never Heardin (12.) ja Pikku Humanterin (3.). Edelle ehti vain Maria Kiukkaan silmäterä huippuponi Thorvald.

Kauden päätähtäimenä monen muun poniraviurheilijan tavoin Vermon ponikuninkuusravit. Haapalainen tähtää siellä ravattavaan Pikku Kunkku -lähtöön.

Jämsän kesäraveissa Haapalainen on vieraillut vain kerran kaksi vuotta sitten, kun Poke starttasi Jämsän ensimmäisessä ponimonte -lähdössä. Silloin kotiin viemisenä napsahti kolmossija, joka yllätti valmentajan täysin.

”Mieleen jäi etenkin se, että sanoin esittelyyn mentäessä ”varmaan se myllertää viimeisenä maaliin”. Se sijoittuikin kolmanneksi hyvällä monteajalla 3.02,0. Se oli melkoisen iso yllätys”, muistelee Haapalainen.

Haapalaisen mukaan kesäradalla kilvanajo tuntuu spesiaalimmalta maakuntaraoihin verrattuna. ”Jokaiseen ravipäivään panostetaan aina todella hyvin, kaikki on aina hyvällä tuulella ja kilpailijoilla on hauskaa”, toteaa Haapalainen.

Jämsän Ravit ravataan tulevana viikonloppuna 10 & 11.7 klo 13. alkaen. Ponilähdöt aloittavat ravisunnuntain jo klo 11.50. Lippuja tapahtumaan myydään portilta 10€/päivä ja 15€/viikonloppu.

Jämsän Ravi ry lahjoittaa päivän molempien ponilähtöjen kolmelle parhaalle kangaskassin ja viimeiselle hyväksytylle suoritukselle pienen muiston.

cropped-dsc_0043.jpg

Jämsän Raveissa nuoriso huomioidaan myös lauantaina, kun supersuosittu Jämsän 4H-yhdistyksen kanssa järjestetty keppihevoslähtö starttaa ravien kolmannen lähdön jälkeen. Ilmoittautuminen alkaa heti ravien alettua uudistetulla leikkipaikalla. Lähtöön voi osallistua omalla keppihevosella tai lainata Jämsän Ravi ry:ltä.

Tervetuloa Jämsän Kilpakorpeen!

Lähtölistat Jämsän ponilähtöihin.

A-ponit tasoitusajo 1100m / Koskisen kukkakauppa

 1. Poni-Ilolan Bettiina / Henna Honkonen
 2. Tuomelan Turbo / Tinka Majala
 3. Bambidol / Veera Tianen
 4. Poni-ilolan Albert / Emma Toikkanen
 5. Marjamäen Jaajo / Riina Anttila
 6. Niittykorven The King / Emmi Koivisto
 7. Ilpo / Venla Hammarberg
 8. Wild Rosebud / Karla Koivisto
 9. Anjalan Nicecilla / liisa Niemi
 10. Hopealehdon Caramba / Salla Tiainen
 11. Marjamäen Justus / Miisa Anttila
 12. Poni-Ilolan Betty / Riina Honkonen
 13. Springfield Kojak / Johannes Toikka
 14. Rainboe Dash / Matias Koivulammi

A-ponit tasoitusajo 1100m / Teboil Patalahti

 1. Spike Comp / Elmeri Pussi
 2. Ahtilan Thelma / Aurelia Helen
 3. Ponikujan Elsa / Iina Tikkala
 4. Boogie Wookie K / Siiri Haapalainen
 5. K. Purtti / Iida Katajisto
 6. Mosso / Anni Halinen
 7. Sankarin Rivalfina / Raisa Virtanen
 8. Kaunisrannan Heluna / Siiri Kanninen
 9. Serpentine´s Wilhelmiina / Väinö-Kalle Korhonen
 10. Pippurin Lumikki / Elena Honkonen
 11. Berlioz / Albert Åkerlund
 12. Pohjan Vilma / Jannika Lahtinen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s