Jämsän Ravit

Kuninkaalliset kokeilumielellä Jämsään

”Teillä on siellä Jämsässä aina kiva lähtö! Vastassa ei ole kaikkia kovimpia hevosia, mutta aina siellä on muutama tosi hyvä. Evartilla ei vielä haluta ajaa kaikkein kovimpia lauantailähtöjä, ja Jämsä sopi meidän kilpailurytmiin nyt muutenkin tosi hyvin”, Jutta Ihalainen Ravikuningas Evartin taustajoukoista kertoo.

Ravikuningas viimeisteli vireensä Santtu Raitalan ajamana. Jämsästä taustajoukot odottavat hevoselta ennen kaikkea hyvää suoritusta.

”Evartin isoista vastoinkäymisistä on vielä niin vähän aikaa, että kilpaillaan harvakseltaan ja varovasti ja koitetaan pitää hyvää virettä yllä. Kyllä meillä kuninkuuskilpakin on haaveissa, mutta sinne ei ole pakkomiellettä päästä, katsotaan ihan sen mukaan, miltä hevonen tuntuu.”

Vastoinkäymisellä Jutta Ihalainen viittaa helmikuun dramaattisiin tapahtumiin, kun Evartin ohutsuoli jäi puristuksiin. Pikainen leikkaus Viikin eläinsairaalassa pelasti ravikuninkaan hengen. 

Team Ojanperällä on riittänyt vastoinkäymisiä, kun viime viikolla uskomaton tapahtumasarja johti sekä tallityöntekijän että Antti Ojanperän loukkaantumiseen. 

Jämsästä Evartin taustajoukoilla on kuitenkin paitsi hyviä odotuksia, myös hyviä muistoja. He ovat käyneet Jämsässä kerran aiemmin ja reissu päättyi voittoisasti, sillä Siirin Älli voitti tuolloin Jämsän Äijän ajon.

”Käymme mielellämme kesäraveissa silloin, kun niihin osuu sopivia sarjoja. Kotirata Pihtiputaalla ajamme tietysti kaikilla mahdollisilla hevosilla, ja sen lisäksi käymme aika paljon esimerkiksi Halsualla ja Hankasalmella. Kymmenen vuoden takaiseen verrattuna kaikilla radoilla on panostettu paljon olosuhteisiin, esimerkiksi radan pintaan, valjastuspaikkoihin ja turvallisuuteen, ja sen takia kesäradoille on kiva lähteä.”

Kuva: Ville Vuorinen/Hippos.

Ravikuningatar Virin Camillan valmentajan Reino Miettisen tavoitimme juuri viimeistelyhiitiltä kuningattaren kanssa. Valmentaja oli vähän mietteliäs ja totesi, että Jämsästä ei odoteta ainakaan ykkössijaa.

”Tamma ei palaudu nyt ihan normaalisti. Täällä on tosin aika painostava ilma, ja sitäkin mietimme, vaikuttaako tiineys jo palautumiseen.”

Virin Camilla on tarkistettu jo toisessa tiineystarkastuksessa kantavaksi supertähti Parvelan Retusta. Päätavoite on nyt ensi kesän varsomisessa, ja kilpailut on aloitettu varovasti ja harvalla tahdilla. Se on myös syynä siihen, että Virin Camilla ei startannut viikko sitten Lahdessa, vaan se nähdään nyt Jämsässä.

”Volttilähtö houkutteli, siinä ei tule sellaista revitystä kuin mailin matkoilla. On meillä toki nyt 40 metriä takamatkaa, mutta Virin Camilla lähtee yleensä aika rivakasti ja imaisee äkkiä sen 20 metriä kiinni.”

Virin Camilla on kerran aiemmin kilpaillut Jämsässä. Vuonna 2017 aika 25,1 ei riittänyt edes rahasijaan, mutta Miettinen lähtee oikein mielellään yrittämään uudelleen.

”Jämsässä on mukava tunnelma, ja ne ovat enempi sellaiset maalaisravit. Kannatan kesäratojen raveja ehdottomasti, ne ovat hirveän hyviä raveja. Jonkun verran olemme niissä kilpailleetkin, varsinkin Lieksassa ja Hankasalmella.”

Kuningatarkilpailua Miettinen on ajatellut hallitsevan kuningattaren kanssa yhtä varovaisin mielin kuin Jutta Ihalainen kuninkuuskilpailua hallitsevan kuninkaan kanssa.

”Mikään pakkomielle kuningatarkilpailu ei ole, jos hevonen ei tunnu valmiilta, se saa jäädä mammalomalle. Ennen Seinäjoelle ilmoittamista pitäisi ainakin Jämsän startin lisäksi saada vielä toinenkin startti alle.”

Jämsän Äijän ja Ämmän ajot ravataan Jämsän Ravi sunnuntaina.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s