Jämsän Ämmän Ajo · Jämsän Ravit

Historiansa kovin Jämsän Ämmän Ajo on täynnä kuningatarkandidaatteja

Tulevan viikonloppuna ravattavista Jämsän kaksipäiväisistä ei tänä vuonna tasoa puutu. Sunnuntaina kilpailtavat raviradan pääkilpailut Jämsän Äijän ja Ämmän Ajo ovat Kohti Kuninkuusraveja lähtöjä. Jämsän Ämmän Ajo on tammojen osalta kolmanneksi viimeinen mahdollisuus kerätä pisteitä, jotka oikeuttavat pääsyn kuningatarkilpailuun. Yksi tätä paikkaa havitteleva tamma on Taksvenla.

Taksvenla on Veijo Hakalan kasvatti jo toisessa polvessa ja perheen todellinen silmäterä. Taksvenla on osallistunut kuningatarkilpailuun kahdesti – molemmilla kerroilla kotiradalla Seinäjoella.

”Hevosen luonne kiteytyy sanaan prinsessa. Tamma on oppinut hyvään ja saa paljon huomiota kun hevosiakin on nyt niin vähän”, naurahtaa Hakala.

Taksvenla ja Hannu Torvinen. Kuva: Hippos / Ida Laine.

Hakalan elämään raviurheilu tuli oman isän kautta. Veijo Hakalan isä Mikko Hakala osti Taksvenlan emän emän Taksan, joka jätti yhteensä viisi tähtijuoksijaa.

”Sitten paluuta ei enää ollut”, summaa Hakala omaa matkaansa hevosten parissa.

Jämsän Ämmän Ajoon Hakala tuo suojattinsa hyvin miettein.

”Melkoisen kova lähtö, eikä lähtöpaikkakaan ole helpoin. Vielä ei ole tullut lähtöä kovin mietittyä. Alussa voi olla että vähän jäädään, mutta pitää sitten lopussa kiriä”

Taksvenlan parhaimpia ominaisuuksia ovat Hakalan mukaan ravivarmuus ja pätkänopeus. Tamma on ”oikein lunki kaveri”, joka ei jää painamaan, vaikka alussa menisikin pätkän kovaa.

Taksvenlan kannatusjoukot Kuninkuusravien avauskulkueessa Seinäjoella 2021. Kuva: Hippos / Ida Laine.

Kesäravit ovat valmentajan näkökulmasta myös erilainen kokemus, kun yleisö on lähellä ja sitä on maakuntaratoihin verrattuna paljon. Tuleva Jämsän Ämmän Ajo on sekä Hakalalle että Taksvenlalle ensimmäinen kerta Jämsän kesäraveissa.

”Piti oikein reitti tarkistaa”, naurahtaa Hakala.

Veijo Hakala on Taksvenlan kasvattaja, omistaja ja valmentaja. Tammaa ohjastaa Jämsän Ämmän Ajossa jämsäläislähtöinen Hannu Torvinen.

Vuonna 2022 Jämsän Ämmän Ajon yhteistyökumppanina toimii Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto.

”On erittäin arvokasta että suomentammoille järjestetään tasokkaita kilpailuja. Jämsän Ämmän ajo on tässä hieno avaus, ja liittona olemme tässä yhteistyössä todella mieluusti mukana. Meiltä on aiemmin puuttunut yhteistyökilpailuista tammalähtöjä. Kun tavoitteena on edistää suomalaista hevoskasvatusta, tämä kilpailu on yksi vuosittainen tärkeä näytön paikka”, Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton puheenjohtaja Henna Virkkunen sanoo.

Jämsän Ämmän Ajo lähtölista 2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s