Jämsän Äijän Ajo · Jämsän Ravit

Välkyn Tuiskuko jälleen Jämsän Äijä – ”Tunnelma on kuin suurkilpailuissa”

Viikko sitten markkinoilla äänestettiin jälleen vuoden Jämsän Äijä ja Ämmä. Nyt tulevana viikonloppuna on hevosten vuoro, kun Jämsän kaksipäiväisissä kesäraveissa ratkotaan Jämsän Äijän ja Ämmän Ajon voittajat. Jämsän Äijän Ajossa viime vuoden voittoaan saapuu puolustamaan tuulen nopeana tunnettu Välkyn Tuisku.

”Kova lähtö tuli kasaan ja vastusta riittää. Voittoon täytyy kyllä olla hyvä, mutta oikein hyvillä mielin tullaan Jämsään. Välkyn Tuisku aloitti hyvin tauon ja nousuvire tuntuisi nyt olevan hyvä”, kommentoi Välkyn Tuiskun valmentaja ja ohjastaja Kimmo Taipale.

Taipaleen tallin hevoset ovatkin tuttu näky Jämsän Raveissa. Talliin on mennyt sekä Jämsän Äijän Ajon voitto viime vuonna Välkyn Tuiskulla että Jämsän Ämmän Ajon voitto vuonna 2019 R.R. Valssittarella.

”Jämsässä on huippukivat ravit. Monena vuonna ollaan oltu molempina päivinä ja pärjättykkin ollaan välillä. Ja Hot Wings- siipiauto on ihan huippujuttu! Kyllä se kilpaileminen kesäradalla eroaa kovastikin maakuntaradoista. Yleisöä on iltaraveihin nähden enemmän ja yleisö on siinä ihan heti radassa kiinni. Tunnelma on kuin suurkilpailuissa. Jämsän kesäraveissa on oikein hyvät palkinnotkin”

Suomenhevosten Jämsän Äijän Ajon voittaja 2021 Välkyn Tuisku ja hoitaja Mia Heiskanen. Kuva: Jämsän Ravi ry / Jannika Jokinen.

Välkyn Tuisku on kokenut suurkilpailukävijä ja muun muassa vuoden 2019 Suurmestari. Tänäkin vuonna tähtäimenä ovat Kuninkuusravit, joihin mukaan päästäkseen on kerättävä riittävästi pisteitä Kohti Kuninkuusraveja -lähdöistä. Jämsän Äijän Ajo on juuri tällainen lähtö.

”Välkyn Tuisku on mukava ja kiltti vesseli. Voi se joskus hirnahtaakin, mutta ihmiselle se on aina hyväntahtoinen. Se on iloinen ja vauhdikas luonteeltaan ja aina ajaessa suu kääntyy messingille ja huonokin päivä muuttuu hyväksi”

15-vuotiaan Välkyn Tuiskun kasvattaja ja omistaja on Yrjö Kettunen. Orin valmentajana ja ohjastajana toimii Kimmo Taipale. Hevosen hoitaja on Mia Heiskanen.

Suomenhevosten Jämsän Äijän Ajo ajetaan Jämsän ravisunnuntaina 10.7. ravien kuudentena lähtönä noin klo. 14:50. Päälähdön yhteistyökumppaneina toimivat Pook Oy ja Laukaan Hevosklinikka.

Joko luit Taksvenlan kuuluiset ennen Jämsän Ämmän Ajoa? Jos et lue ne tästä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s