Jämsän Ravit

Sunnuntain vihjeet 2022

Jämsän ravien vihjeet sunnuntai 10.7.2022

Lähtö 1
Ranking 1-6-3-4-2-7
1. Eko Napalm on ollut juoksunkulkujen suhteen epäonninen. Nyt pienessä lähdössä kirivoimainen hevonen pääsee hyviin asemiin. 6. Allison Beyonce on parantanut tauon jälkeen startti startilta ja teki viimeksi kovan tuloksen. 3. Stocapes Uranie on kehittyvä nuori hevonen ja tauko on vienyt sitä eteenpäin. 4. Noelle Aqi tulee myös yli puolen vuoden tauolta, uran alku herätti odotuksia.

Tallikommentteja:
1. Eko Napalm on kehittynyt koko ajan, Esa Holopainen kertoo. Toissa kerralla se jäi nakeliin väsyvän taakse. Viimeksi kiristä tuli pitkä. Tässä lähdössä on hyvät saumat pärjätä.
2. Fast Flash lähti Kuopiossa ensimmäisellä yrityksellä ravilla, kertoo Jukka Torvinen. Tällä on kulkuakin ja kuntokin on kohdallaan. Epävarmuus tekee kuitenkin menestymisen ennustamisen vaikeaksi.
3. Stonecapes Uranie tuntui talven starteissa siltä, että tarvitsee lisää treenikilometrejä ja aikaa. Lähtötapa suosiii tätä, koska voltista tämä on suhteessa hitaampi lähtijä. Tämä tuntuu soikein sopivalta tauoltapaluustartilta.

Lähtö 2
Ranking 9-8-3-5-7-4-2-1-6

Viime vuoden paras nelivuotias tamma 9 Sarikan kilpailee viikon päästä yhdessä kauden päätavoitteistaan, Varsakunkussa. Kilpailuohjelma on tähdännyt sinne. Kouvolassa tuli häiriölaukka ja viimeksi Onnen Häivä meni ohi hienolla pätkällä. 8 Kukkarosuon Kurko on tehnyt pitkään hyviä suorituksia. Se pystyy haastamaan suosikin. 3 Manisteri palaa parin kuukauden tauolta, ennen taukoa se oli hyvä ja kehittyi koko ajan. 5. Taarin Tähti on mennyt jo tähtivauhtia, vaikka se rahallisesti onkin hieman ylisarjassa. Hankasalmen laukka taisi olla vain työtapaturma.

Tallikommentteja:
6. Ängsbalder on innokas lähtijä, jolla pyritään nyt puolen välin paremmalle puolelle.
7. Laurilan Ilona on ravatessaan mahdollinen menestyjä, Tero Mäenpää kertoo. Viimeksi se juoksi laukan jälkeen hyvin.
9. Sarikan on hyvä lähtijä ja tavoittanee muita heti alkumatkalla. Tamma teki tosi hyvän viime kauden. Nyt valmistaudutaan viikon päästä ajettavaan Varsakunkkuun, mutta tässäkin on hyvät saumat menestyä kertovat Santtu Raitala ja Timo Korvenheimo.

Lähtö 3
Ranking 1-7-5-3-4-2

Vaikka lähtö on pieni, on se erittäin mielenkiintoinen. 1. Sarmööri on esittänyt kovaa kuntoa 75-tasolla. Tero Mäenpää marssittaa radalle kovaluokkaiset veljekset Hymynvirne ja Hymynvälke. 5. Virin Varpu voitti välistarttinsa ja Kilpakorpi sopii sille. Lähdön muutkin hevoset ovat mahdollisia menestyjiä. Hieno lähtö!

Tallikommentti:
1. Sarmööri on paras saumani voittaa tänään, arvioi Esa Holopainen. Ravivarma ori laukkasi viimeksi kiinniottoon.
3. Hymynvälke oli viimeksi laukan jälkeen hyvä, totosija on Tero Mäenpään odotuksissa.
4. Mitt Hjärtas Tango hyötyisi paljon kengittä ajamisesta, kertoo Pekka Vehviläinen. Se on hyvässä kunnossa ja kirii selästä vauhdikaasti ja osaa yllättääkin.
7. Hymynvirne on myös tikissä ja tässä ehkä tallin ykköshevonen, Tero Mäenpää puntaroi.

Lähtö 4 
Ranking 3-4-1-7-2-5-6

Kuten edellisessäkin lähdössä laatu korvaa määrän. 4. Tito C.A. on kunnossa. Pitää kuitenkin huomioida, että varustepuolella annetaan luultavasti viime kilpailuun nähden tasoitusta. Nostankin suosikiksi 3. Sahara Sandstorm, joka jäi Suur-Hollola välierässä kaikki tallella kiinni. Se oli Loviisassa oikein vakuuttava voittaja. 1. Showtimejacklower oli Mikkelissä keulasta erittäin hyvä. Killerillä kova alkuvauhti kostautui ja viimeksi ruunan juoksu pilaantui ulkoradoille. 7. Astrum näytti luokan riittävän Ruotsissakin, toivottavasti siitepölyallergiakausi ei vaivaa sitä.

Tallikommentteja:
2. Conny Sisu on täyden matkan hevonen. Kurvit mennään mieluiten sisärataa, kertoo Henri Bollström.
4. Tito C.A. tulee voittotaistoon Jukka Torvinen arvioi, vaikka varustepuolella ei lienekään niin paljon konsteja käytössä kuin viimeksi. Tässä on paljon taktiikkavaihtoehtoja ja todella mielenkiintoinen kilpailu tulossa!
7. Astrum saa Antti Veteläisen mietteliääksi. Ruuna on periaatteessa hyvässä kunnossa, mutta se on kärsinyt yleensä kesällä allergiaoireista. 

Lähtö 5
Ranking 7-2-10-8-11-3-9-6-4-1-5


7. Redemption juossee ilman kenkiä. Sarja sattuu hyvin, luokka riittää ja kuntokin on mainio. 2. All Star Mint on myös erittäin kirivoimainen hevonen ja luultavasti jopa suosikkiamme enemmän pelattu. 10. Vinci Power voi singahtaa yllättävän hyviin asemiin heti alkumatkalla. Se on kilpaillut 75-lähdöissä ja huippuiskussa. Viime kerran laukka tuli häiriöstä. 8. Bansky juoksee nyt kolmatta starttia tauon jälkeen ja parantaa pitäisi edelliskilpailuista, ollakseen aivan voittotaistossa, luokka puoltaa.

Tallikommentteja:
2. All Star Mint on kunnossa, mutta Tapio Perttunen pitää lähtöä vaikeana ja vastuksessa on monta muutakin hyvää hevosta.
3. Micro Queen lähtee lujaa ja voi saada nappijuoksun, jollaisella irtoaa napakka kiri, kertoo Tero Mäenpää. Uskon että se pystyy tässä tototaistoon, vaikka lähtö on kovatasoinen.
4. Sign Of Secret on nopea ja ravivarma, mutta nyt pitkältä tauolta arvoitus, Esa Holopainen arvioi.
7. Redemption venyy tehtävien mukaan, kertoo Santtu Raitala. Jyväskylässä Redemption jäi voimissaan pussiin.
8. Bansky on Jukka Torviselle tuttu hevonen. Kapasiteetti on hyvä, mutta päivän kunnosta ei ole täyttä käsitystä. Korotettua rahaa tavoitellaan.
9. Issaquah Sund oli Kokemäellä todella hyvä, Tero Mäenpää kertoo. Treeniä on muutettu. Takana on myös startteja todella kovia hevosia vastaan, joilla on haettu tälle lisää kovuutta, mikä palkitsi nyt hieman kevyemmässä porukassa.
10 Vinci Power lähtee hyvin ja rata 6 sopii hienosti. Nyt on mahdollista päästä hyviin asemiin ja tämähän tarvitsee sisäratajuoksun. Jos luukut aukeavat on tämä totohevosia.

Lähtö 6
Ranking 1-7-4-5-3-6-2
.
Jämsän Äijän ajo saattaa saada tutun voittajan. Viimeistä vuotta kilpaileva 1. Välkyn Tuisku kuuluu tämänkin vuoden kuninkuuskilpailun kuumimpiin suosikkeihin. 7. Kujanpään Jyräys lähtee hyvin. Keskiviikkona Vermossa se näytti kunnon pitävän edelleen. 4. Aatsi teki viimeksi täyden matkan autolähdön Suomen ennätyksen. Nyt jätetään kengät jalkaan. 5. Sheikki on erityyppinen kilpailija, sillä se ei yleensä ehdi alkurynnistyksiin mukaan, mutta loppuahan se tulee väkivahvasti.

Tallikommentteja:
3. Polara parantaa pikkuhiljaa Antti Tupamäki arvioi. Vermon startti oli taas askel eteenpäin. Jämsässä totisija voi olla tiukassa.
4. Aatsin viime startti Suomen ennätyksineen saa Jarmo Saarelan myhäilemään tyytyväisenä. Tällä kertaa ajetaan luultavasti kengät jalassa.

Lähtö 7
Ranking 3-1-11-8-7-12-9-10-2-4-5-6

Upea Jämsän Ämmän ajo on kerännyt laajan ja korkeatasoisen osallistujajoukon 3. Lumi-Oosa on noussut pienellä rutiinilla aivan tammojen huipulle. Kunto on edelleen kova. 1. Lakan Leija sai myös huippuasetelmat ja tekee koko ajan vauhdikkaita kirejä. 11. Taksvenla kiri viimeksi hyvin. Se joutuu antamaan vielä lisänäyttöjä päästäkseen kuningatarkilpailuun, joten taktiikka saattaa olla aktiivinen.

Tallikommentteja:
1. Lakan Leija on päässyt sille sopivaan lähtöpaikkaan ja päässee hyviin asemiin, Santtu Raitala puntaroi. Tamma on suorittanut stabiilisti. Vastus on hyvä mutta tämäkin kuuluu peleihin.
5. Varoitus on Tapio Perttusen mukaan hyvässä kunnossa, mutta rahasija on tässä tavoitteena.
6. Tutuks on Jarmo Saarelan mukaa hyvässä kunnossa. Laukkoihin ei ole löytynyt selkeää syytä. Tämä on kyvykäs hevonen ja pärjää ravatessaan.
9. B. Riitu on KK-pistejahdissa, sillä se taistelee tällä hetkellä viimeisistä kuningatarkilpailun paikoista. Tamma on kyvykäs ja jaksava, mutta ei anna aina kaikkea ulos. Kilometrin kirin takajoukoista on todennäköinen taktiikka, ja tämä voi nousta vaikka totoon, Jukka Torvinen suunnittelee.

Lähtö 8
Ranking 1-7-4-12-10-11-4-6-9-5-2-3

1. Mini Pepper on kunnossa, mutta juoksut eivät ole suosineet.7. Laurila´s Gimli oli viimeksi kuin uudesti syntynyt. Todella mielenkiintoista nähdä käynnistikö se huippujuoksujen sarjan. 4. Zapo on hieman etsinyt itseään, mutta on luokkahevosen maineessa.

Tallikommentteja:
1. Mini Pepper on Jukka Torvisen mukaan näppärä ja nopea hevonen, jolle Jämsän rata sopii, kuten monelle muullekin Pertti Vessarin hevoselle. Torvisen mukaan tämä taitaa olla hänen päivän paras voittosaumansa.
4. Zapon pitäisi parantaa viime starteista pärjätäkseen arvioi Jarmo Saarela. Tämä on hyvä lähtijä.
10. Day To Remember on Tero Lahtisen mukaan asiallinen hevonen, mutta nyt pitkä tauko verottaa menestysmahdollisuuksia.

Lähtö 9 
Ranking 11-10-5-13-8-3-2-4-1-9-6-12-7

11. Aika-Ajo oli Forssassa erittäin hyvä, mutta kilpailun vahdinjako ei suosinut sitä yhtään. 10 Aaton yllätys on ikäluokkakilpailuhevosia, nyt se palaa pikkupaussilta 5 Tähen Lohtu paransi viimeksi roimasti ennätystään. 13 Rehulan Huvi parantaa koko ajan.

Tallikommentteja:
3. Patulaine on Jarmo Saarelan mukaan tauluaan parempi ja pystyy ravilla toton tuntumaan. Ruuna ei ole ollut aina lopussa ajettavissa. Tero Mäenpää kertoo kengitysmuutoksesta, joka saattaa auttaa näissä ongelmissa.
11. Aika-Ajo oli Pekka Vehviläiselle Forssassa odotuksiin nähden pettymys. Normaalina ollessaan se voisi taistella Janin hevosen jälkeen kakkossijasta, Pekka miettii, nelosrata ei ole voltissa mikään toivepaikka.
13 Rehulan Huvi sai hyvän alle hyvän treenitalven. Nyt joka startti vie sitä eteenpäin ja Antti Veteläinen vinkkaa, että ruuna on mielenkiintoinen pelihevonen paitsi Jämsän troikkataistoon, myös tuleviin kilpailuihin.

Lähtö 10

Ranking 4-7-3-9-6-2-5-8-1

Päivän päättää todella haastavan oloinen pelikohde. 4 Maserati on huppusukuinen ja juossut melko kovissa lähdöissä. 7 Olwing erottuu hyvällä tuloksella. 3. Welldone saa nyt valmentajansa rattaille.

Tallikommentteja:

6 Hermione Boost irrottaa kaksi täysin päinvastaista kommenttia. Jarmo Saarela olisi oikein tyytyväinen rahasijaan, kun taas Tero Mäenpää pitää sitä ikitipsinä, jolla on ravatessaan yllätyssauma
9 Lilian La Rentalle kurvit ovat ongelmallisia, Pekka Vehviläinen. Muuten tamma on kunnossa ja ravilla sen pitäisi menestyä.

Toto4 iso systeemi

Lähtö 4: 1, 2, 3, 4, 5, 7 (6, 3)
Lähtö 5: 2, 3, 7, 8, 10, 11 (9, 6)
Lähtö 6: 1, 4, 5, 7 (3, 6)
Lähtö 7: 1, 3 (11, 8)
57,6 €

Toto4 pieni systeemi

Lähtö 4: 1, 3, 4,  (7, 2)
Lähtö 5: 2, 7  (10, 8)
Lähtö 6: 1, 4, 7 (5, 3)
Lähtö 7: 1, 3 (11, 8)
7,2 €

Troikka lähtö 7
1, 3
1, 3, 7, 8, 9, 11, 12
1, 3, 7, 8, 9, 11, 12
30 €

Troikka lähtö 9
11
3, 5, 8, 10, 13
kaikki
27,5 €

Vihjeet laati Antti Karhila.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s