Jämsän Ravit · Mini Äijän Ajo · Ponit

16 ponia lähtöviivalla Jämsän ensimmäisessä suurkilpailussa – ”Lähdöstä tulee hyvin tasainen”

Vuonna 2022 Jämsän kaksipäiväisissä kesäraveissa ravataan historiansa ensimmäinen suurkilpailu. Kyseessä on A-ponien suurkilpailukalenteriin uutena kilpailuna tullut Mini Äijän Ajo, joka juontaa juurensa Jämsän raviradan omista pääkilpailuista Jämsän Äijän ajoista. Yhteistyökumppanina suurkilpailussa nähdään Jämsän Ravien monivuotinen yhteistyökumppani Finntack.

Perinteiset Jämsän kaksipäiväiset kesäravit saavat tänä vuonna oman ensimmäisen suurkilpailunsa, kun A-ponien Mini Äijän Ajo ravataan sunnuntaina 10.7. Kyseinen suurkilpailu on tarkoitettu A-poneille, jotka ovat nousemassa ykköstasolle. Suurkilpailuun saavat osallistua sekä tammat, ruunat, että oriit.

Yksi ensimmäisen Mini Äijän Ajon voiton tavoittelijoista on Anni Halisen suojatti 6-vuotias Mosso ruuna, joka lähtee kilpailuun matkaan numerolta kuusi.

”Lähden Mini Äijän ajoon hyvillä mielin. Poni on kulkenut viime starteissa hyvin pienten varustemuutosten jälkeen. Lähdöstä tulee hyvin tasainen, mutta Mossolla on vielä sekunteja tallessa, joten uskon, että juoksun onnistuessa sijoitus voi olla jopa kolmen parhaan joukossa. Suurimpana huolena ovat laukat, jotka ovat viime starteissa hidastaneet hieman menoa”, analysoi Halinen.

Mosson ja Anni Halisen ensimmäinen yhteinen voitto tuli vuonna 2020 Teivon Ponikuninkuuraveissa Pikku Kunkku -lähdössä. Kuva: Hippos / Maisa Hyttinen.

Halinen on kilpaillut Jämsässä aiemminkin. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2017 Halisen ensimmäisen ponin Coneridge Indianin kanssa ja toinen Mosson kanssa viime vuonna, jolloin tuloksena oli kakkossija.

”Luonteeltaan Mosso on hyvin energinen ja voitontahtoinen, mutta osaa myös ottaa rauhallisesti kisapaikoilla. Suurempia tulevaisuuden suunnitelmia ei tällä hetkellä ole. Tietysti olisi hienoa nähdä poni kilpailemassa ponikuninkuuslähdössä, mutta se ei ole tavoitteena vielä tälle vuodelle”, summaa Halinen.

Mini Äijän Ajon yhteistyökumppanina toimii Finntack, joka juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Suurkilpailuvoittajalle on luvassa 400 euron ykköspalkinnon lisäksi upea loimi, ruusuke ja 50 euron lahjakortti Finntackille. Lisäksi lähdön toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan Deep Forest Team ja Jannika Jokinen photography -loimin. Kaikkia suurkilpailuun osallistuneita poneja muistetaan lahjakassein.

Ponien suurkilpailuja ravataan maakuntaradoilla ympäri vuoden, mutta kovin monella kesäradalla ei omia suurkilpailuja ole. Jämsän lisäksi vuonna 2022 suurkilpailuja ajavat kesäradoista Härmä, Halsua, Suonenjoki ja Riihimäki. Ponien suurkilpailukalenteri löytyy Suomen Hippoksen verkkosivuilta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s