Jämsän Ravi ry · Talkoolaisten tarinoita

Talkoolaisten tarinoita: Koko perhe koukussa kesäravitunnelmaan

Yli 100 talkoolaista rakentavat Suomen parhaat kaksipäiväiset kesäravit rakkaudesta kotirataan ja kesäravitunnelmaan. Talkoolaisina jo vuosia toiminut Kokkosen perhe on tästä hyvä esimerkki. Kysyttäessä, mikä on Jämsän Raveissa parasta noudattaa perheen vastaus yhtenäistä linjaa.

”Tähän kysymykseen vastataan lähes aina sama asia kysyit keneltä tahansa – tunnelma. Ja ihan syystä! Jämsän Raveissa viihtyvät kaikki lapsista aikuisiin, ravien ensikertalaisista pitkän linjan hevosmiehiin”, summaa perheen esikoinen Saana Kokkonen.

Perheen kuopuksen Malla Kokkosen vastaus noudattaa samaa linjaa: ”Tunnelma, ihmiset, söpöt ponit ja hevoset. Yksinkertaisesti ihan kaikki!”

Perheen Äidin Virpin kietytys: ”Raviyleisö ja tunnelma”.

Jämsän Ravien tunnelman tuntevat niin kilpailijat, yleisö ja talkoolaiset. Kuva: Jämsän Ravi ry / Anna Karhila.

Kokkosen perheellä on pitkät Jämsän raviperinteet. Perheen äiti Virpi on käynyt Jämsän raveissa jo pienestä pitäen. Siskoksista Saana oli Jämsän raveissa ensimmäistä kertaa 4-vuotiaana ja pikkusisko Mallan ravikerrat alkoivat vakaasti jo heti alle puolen vuoden ikäisenä. Hevoset ovat olleet osa perheen elämää aina.

”Lapsuudessa papalla oli työhevosia, jotka kuuluivat maaseudun arkeen. Jämsän raveissa käyminen on kuulunut lapsuuden perheen ja monen sukulaisen joka vuoden perinteiseen ohjelmaan. Saanan harrastuksen mukana minusta tuli ”poniäiti” ja opettelin siinä sivussa muun muassa ratsun varustamista. Saana on laitettu istumaan hevosen selkään heti, kun vain osasi itse istua”, summaa naurahtaen perheenäiti Virpi.

Muun perheen mielestä Saanalla ei olekaan muuta elämää hevoset, sillä kaikki tuntuu niihin liittyvän enemmän tai vähemmän. Saana ei kuitenkaan omasta mielestään löydä hevosille tarpeeksi aikaa.

Mallan matka hevosten parissa alkoi äidin serkun kautta ja hevostalleilla aikaa tuli vietettyä isosiskon harrastuksen myötä. Jämsän Ravin ry:n järjestämä ponikerho kuului myös aikaisemmin Mallan harrastuksiin.

Jämsän Ravi ry:n talkootoimintaan Kokkosen perhe tuli muistikuviensa mukaan vuonna 2015, seuran rahastonhoitaja Heli Rantasen innostuksesta. Talkoissa perheissä päässyt tekemään asioita laidasta laitaan.

”Talkoissa olemme päässeet siivoamaan, järjestelemään myyntitiloja, maalaamaan ulko- ja sisätiloja, keräämään kiviä raviradalta, haravoimaan, taittelemaan makkarataskuja sekä tekemään ja laittamaan paikoilleen erilaisia kylttejä. Ravien aikana olemme olleet töissä eri kioskeissa, keppihevospisteellä ja lipunmyynnissä sekä lisäksi Saana ja Malla ovat toimineet ”juoksupoikina.” Lisäksi Saana on ollut mukana tuottamassa materiaalia Jämsän Ravin sosiaalisiin medioihin ennen raveja ja ravien aikana. Varmasti unohdimmekin listata joitain tehtäviä mutta eiköhän tästä saa aika hyvän käsityksen siitä, että talkoolaisena pääsee tekemään paljon erilaisia asioita ja jokaiselle löytyy aina varmasti sopivaa puuhaa!”

Joka kesä talkoisiin tullaan uudelleen juurikin tunnelman ja porukan vuoksi!

”Talkoissa on hyvä yhteishenki, meillä on tosi kiva talkooporukka! Yhdessä on mukava puuhailla. Meille ravitalkoista on tullut jo jokavuotinen perinne.”

Talkoissa pääsee tekemään monia eri asioita ja tekemistä löytyy aivan jokaiselle. Kuva: Jämsän Ravi ry / Jannika Jokinen.

Kysyttäessä perheeltä erityisiä muistoja Jämsän Raveista Saanalle muistuu heti mieleen Jämsän Keskuskadun avajaiset vuoden 2019 syyskuulta.

”Ravien lisäksi talkootoiminnan kautta on päässyt mukaan myös muihin tapahtumiin, joista Jämsän Keskuskadun avajaiset ovat jääneet erityisesti mieleen. Olo oli kuin julkkiksella kun kävelimme pitkin katua punaisissa Jämsän Ravi-paidoissa!”

Kokkosen perhe toivottaa lopuksi vielä kaikki tervetulleeksi talkoisiin.

”Me toivomme näkevämme monta uutta talkoolaista kesän raveissa, tulkaa rohkeasti mukaan Jämsän Ravin toimintaan!”

Talkoolaisten tarinoita on Jämsän Ravi ry:n kirjoittama juttusarja, jonka päätähtinä ovat Suomen parhaiden kaksipäiväisten kesäravien mahdollistajat, itse talkoolaiset. Jämsän Ravi ry:n talkoolaiseksi pääsee mukaan kuka tahansa vauvasta vaariin ja jokaiselle löytyy varmasti sopivaa tekemistä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s