Jämsän Ravit

Jämsän totovihjeet 11.7. sunnuntai


Lähtö 1 
Ranking 5-4-7-3-2-6-8-1
5 Patulaine näytti viimeksikin menestyjältä ennen viimeisen kaarteen laukkaansa. 4 Hiekkamäen Otto on varma kilpailija ja lähtee yleensä hyvin liikkeelle. Nyt voitto voi vaatia uutta ennätystä. 7. Vauhdin Siru taisteli Kauhavalla voitosta. Ravien tulostaso oli menneitä vuosia parempi, muta hevonenkin oli hyvä. 3. Vappu-Ukko palasi pitkältä tauolta voittajana kuolemanpaikkajuoksulla.

Lähtö 2
Ranking 10-7-3-5-6-8-11-4-1-2
10 Joker Pride saapuu Kimmo Aholan laatutallista. Viimeksi ruuna kiri hyvin ulkoratoja Mikkelin vauhtiradalla. 7 Mahani jäi viimeksi johtavan taakse pussiin. Forssassa vastaavalla juoksulla kiritilat löytyivät ja tamma otti voiton.Sitä ennen tamma oli useasti sijoitustaan parempi. 3 Silica Gem on tehnyt asialliset kirit viimeisiin. 5 Boogeymansin oli ennen taukoa hyvä. Viimeksi se seuraili takajoukoissa ja teki hyvä ajan. Startti vie varmaan eteenpäin. 6 Rogue Riverei välttämättä hyödy lähtöpaikastaan. Viimeksi se kiri nätillä reissulla toiseksi. Uusi tulokas 11. Flo Jo jäi viimeksi pakettiin.

Tallikommentteja
1.Kimmo Taipale kertoo, että A Million Starilla on olut laukka pinnassa, koska se lyö polviin. Nyt on tehty balanssimuutoksia ja tamma pystyy menemään ravatessaan 18-vauhtia läpi.
7. Esa Holopainen lähteen hakemaan Mahanilla totosijaa. Esitykset ovat olleet kohtalaisia eikä kurveista ole haittaa.
10. Santtu Raitalan mukaan Joker Pride on parantanut joka lähtöön. Hän kuitenkin varottaa, että ruuna on rutinoimaton porukassa juoksemiseen.

Lähtö 3
Ranking 2-6-1-4-5
2 Tulipiirto on ikäluokkatason varsa. Huhtikuun alussa taakse jäi kova porukka Sarikanin johdolla. Viimeksi SHKL-cupin karsinnassa laukka yllätti loppukaarteen tototaistossa, lähdön voitti Siirin Valtsu. 6 Saravoke teki viimeksi keulajuoksulla kovan ajan. Se johti lähtöä pitkään, mutta kangistui hieman vauhdikkaassa lopetuksessa. Kaustisen juoksussa 1 Angeliina oli oikein pirteänä. Viimeksi Haapajärvellä se taipui yllättäen keskeytykseen saakka. 4. Konaon tehnyt pikkunättejä esityksiä. Suoristusvarmana hevosena se kannattaa huomioida peleissä.

Tallikommentteja:
4. Kona teki Killerillä kelpo juoksun, kertoo Santtu Raitala. Sen vire on ollut valio jo pitkän aikaa.

Lähtö 4
Ranking 9-1-10-8-2-7-3-6-4-5
9. Redemption on erittäin voitokas hevonen, joka ei ole kaihtanut kovimpiakaan koitoksia. Seinäjoen perusteella huippukunto jatkuu. 1. Capercaillie Cock on nopea hevonen, joka pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. Viimeksi se kiri takapareista kiertelemällä, mutta nyt on tiedossa juoksu kärjessä tai sen tuntumassa. 10 Enjoy Pepper on menestynyt Jämsässä ennenkin. Se on tehnyt viime juoksuissa vahvoja esityksiä varsinkin selkäjuoksuilla ja on tässä kaksarihevosia. 8. Zelante C.R. on näyttänyt hieman helpommissa lähdöissä hyvää virettä. 2. Curacao hakee varmaankin suojaisaa sisäratajuoksua, jollaisella se kirii pirteästi.


Tallikommentteja
1. Antti Veteläinen suunnittele Capercaillie Cockille suoraviivaista taktiikkaa, koska ruuna lähtee lujaa ja on kunnossa. Veteläinen neuvoo katsomaa lämmityksen tarkkaan, koska tällä hevosella liian laiska tai liian energinen lämmitys voi kieliä huonommasta päivästä. Toiveissa on siis, että ruuna olisi sopivasti paineissaan.
9. Redemption on ollut tosi hyvä jo pitkän aikaa, kertoo Santtu Raitala. Se on suoritusvarma, eivätkä kaarteetkaan tuota ongelmia.
10. Jukka Torvinen vahvistaa Enjoy Pepperin olevan kunnossa. Hän kertoo Jämsän radan profiilin sopivan hevoselle.

Lähtö 5
Ranking 1-8-7-5-2-6-11-9-4-3
1. Rose Stahl palasi Loviisassa radoille Esa Holopaisen tallista käsin. Tamma otti reippaalla välispurtilla pienen karkumatkan ja piti niukkaan mutta varmaan voittoon. Startti pitkältä tauolta vie sitä varmaan eteenpäin. 8. La Donna Perfetta joutui Jämsässä lauantaina taklatuksi laukalle. Edellisstarttien perusteella tamma on kunnossa ja pystyy tekemään omaakin juoksua. 7.Listas Hotshot on asiallisessa kunnossa ja juossut kovissakin lähdöissä. Viimeksi se kiri 15-hevosen lähdössä takapareista. 5. True Noice on rutinoitunut kovissa lähdöissä ja tehnyt asiallisia kirejä. 2. Benjamin Song on voitokas menijä, mutta kilpaillut viime aikoina katkonaisesti. 6 Arroyo Grande lähtee lujaa ja on tähän mahdollinen keulahevonen.

Tallikommentteja:
1 Esa Holopainen oli oikein tyytyväinen Rose Stahlin Loviisan starttiin. Hän odottaa tamman parantavan edelleen ja olevan Jämsässä kärkipäässä.
8 La Donna Perfetta on uusi tulokas Kimmo Taipaleen tallilla. Jämsässä ollaan liikkeellä kokeilumielellä, vaikka Taipale onkin nähnyt tammalta hyviä startteja.

Lähtö 6
Ranking 5-6-7-4-3-1-2
Hienotasoinen Jämsän Äijän ajo kokoaa auton siivekkeen taakse seitsemän menestykseen pystyvää valjakkoa. Ykkösranking on 5. Välkyn Tuisku, joka oli Nordic Kingissä neljäs. Ori lähtee lujaa ja saattaa olla keulahevonen. 6. Evarttia on rakennettu maltillisesti kohti Seinäjokea. Ori on uhkunut nousukuntoa ja viimeksikin viimeiset 700 metriä tulivat 21-kyytiä. 7. Polara on luokallaan aina huomioitava hevonen, vaikka se ei ollutkaan Härmän kilpailussa parhaimmillaan. 4. Aatsi Härmässä Evarttia vastaan melkein loppuun asti kiinni ja kiri tilaa saatuaan oikein terävästi. Lahdessa se oli oikein vakuuttava. 

Tallikommentteja:
2. Kujanpään Jyräys menee kaarteet. Se on nopea ja vauhtikestävä, joten eteenpäin lähdetään ajamaan. Totosija olisi tässä seurassa hyvä saavutus Esa Holopainen summaa.
5. Kimmo Taipale lähtee Välkyn Tuiskulla kilpailuun positiivisin mielin. Kunto on nousussa ja Härmässä jäi jossiteltavaa kolmannenkin sijan suhteen. Nyt ajetaan eteenpäin kohti keulaa. Viikon päästä ajettava Suurmestaruus on seuraava etappi ja tämä kilpailu valmistelua kohti Mikkeliä ja Seinäjokea.
6. Santtu Raitala hakee Evartilla edelleen nousujohteista starttia kohti kauden päätähtäintä Kuninkuuskilpailua.

Lähtö 7
Ranking 12-2-1-5-8-6-3-4-7
Päätöskohde voi olla yllättävän yllätysherkkä. 2. Don Williams on tietenkin valtavan hyvä hevonen ja tehnyt viime aikoinakin vakuuttavia esityksiä, mutta juoksunkulku ei ole välttämättä sille suosiollinen. 12. Ivan B.R. on myös huippuiskussa ja pystyy rytminvaihtokyvyllään kirimään takapareistakin korkealle.  1. Troopers on vahvalla loppuvedollaan aina vaarallinen vastustaja. Nyt se saattaa olla lähdön kova kuntoisimmista hevosista lähimpänä kärkeä kirien lähtiessä. 5 Pajas Face on huippukunnossa, toki vastus kovenee paljon, yksi lähdön outsidereista. 8 Sahara Sandstorm on myös mainiossa vedossa. Paha lähtöpaikka ja hevosen ominaisuudet houkuttelevat luultavasti ajamaan jo takasuoralla kohti kärkipareja ja kuolemanpaikkaa. 

Tallikommentteja:
1. Troopers menee Jouko Paavolan mukaan kaarteet ongelmitta. Kaikki on ollut hevosella hyvin. Nyt Hannukin pääsee pitkästä aikaa ajamaan tätä hevosta, Paavola toteaa pilkettä silmäkulmassa.
8. Henri Bollström miettii, että nyt on pakko ajaa ajoissa eteenpäin, koska muuten ei ehdi. Hevonen on hyvässä kunnossa.
10 Victor Quo Vadis tulee tauolta ja Antti Veteläinen olisi vanhalla Äijän ajon voittajalla tyytyväinen rahasijaan.
12 Ivan B.R. on ollut Santtu Raitalan mukaan joka kerta hyvä ja viimeksi oikein hyvä. Nyt sysimusta lähtöpaikka vie toiveet Don Williamssia vastaan.

Lähtö 8
Ranking 4-7-6-9-2-1-3-8-5
4 Disain on nyt huippukunnossa ja tuntuu menestyvän monenlaisilla juoksuilla. Kovin haastaja lienee 7 Hyvänäköinen, joka on jaksava, mutta ehkä hieman tasavauhtinen. 6 Marmardu on takavuosien ämmänajon voittaja. Marmardua piinaa epävarmuus, kuntonsa puolesta se voisi haastaa jopa Disainin. Hallitseva Ravikuningatar 9 Virin Camilla oli vielä Härmässä kaukana parhaastaan, mutta luokallaan se on aina huomioitava.

Tallikommentteja:
6 Marmardu on Antti Kinnusen mukaan toivottoman laukkaherkkä. Kuntonsa puolesta se pystyisi Kinnusen mukaan korkealle.
7 Hyvännäköinen kohtaa aiempaa helpomman näköisen vastuksen, toki Disain on huippukunnossa Juha Utala sanoo. Kärkipään sijoitusta tullaan hakemaan.Lähtö 9
Ranking 1-12-3-4-11-8-5-10
Janita Antti-Roikon 1 Zolorino teki viimeksi nuorten sarjassa valtaisan esityksen laukan jälkeen. Tamma on kuitenkin laukkaherkkä, eikä lähtöpaikkakaan välttämättä suosi sitä, joten suosittelemme harkitsemaan tähän rohkeita yllätyshakuja. 12 Lights Out Alice on asiallisessa kunnossa ja juossut hyviä aikoja 3 Mountain Wolverine lähtee lujaa ja on kunnossa. Nyt sillä on kokematon ohjastaja, joka tosin tuntuu sopivan tälle hevoselle hyvin. 4 Stoneisle Rocket on ollut hyvä Kaustisen kilpailuissaan, joita edelsi pitkä tauko.

Lähtö 10
Ranking 6-8-7-8-2-3
6 Herman Storm on tehnyt keulapaikalta hienoja juoksuja, joten taktiikka tähän starttiin lienee selvä. Viimeksi hevonen oli vaisumpi, mutta tallikommenteista löytyy selvä syy epäonnistumiseen. 8. Hello lähtee hyvin, jos pysyy ravilla. Teemu Keskitalo on pitää aktiivisista taktiikoista, joten haussa voi olla piakka johtavan takaa. 7 Laurila’s Haldir voitti Kauhavalla kolmentonnin kilpailun. Aiemmissa kilpailuissaan se on tehnyt hyviä aikoja sen suuremmin loistamatta.

Tallikommentti:
6 Herman Storm tuhlasi viimeksi voimiansa jo ennen lähtöä. Jos se pysyy nyt rauhallisempana, niin se pärjää.Vihjeet laati Antti Karhila

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s