Jämsän Ravit

Jämsän totovihjeet 10.7. lauantai

Toto4 -kohteet

Lähtö 4 (Toto4 kohde 1) 
ranking 1-2-7-3-10-8-6-5-4-9

1 Astrum kohoaa lähdön selväksi suosikiksi. Se lähtee lujaa ja on osoittanut riittävänsä kovissakin tehtävissä. Varjon luo kuitenkin viime kerran vaisu kilpailu, jolle ei ole löytynyt selkeää selitystä. 2. Vinci Power on juossut myös kovissa porukoissa. Tamma lähtee lujaa liikkeelle, joten se tulee saamaan hyvän juoksupaikan. 7. Erna’s King saa nyt rattailleen uuden kuskin. Ruohomäellä taktiikkana oli yleensä aktiivinen ajo eteenpäin ja ruuna on tehnyt hyviä esityksiä. 3. Inox River on uusi tulokas Suomeen. Se teki Johan Untersteinerin tallista hyvän kolmevuotiskauden kovatasoisissa lähdöissä. Nelivuotiskausi oli pieni pettymys, mutta nyt viisivuotiaana ruuna on taas palannut menestyksen tielle. Ensimmäinen voitto tuli pistelähdöstä ja toinen Halmstadin lounasraveissa, jossa se otti keulat ja luovutti ne myöhemmin suosikille. Lopussa Inox River otti helpon voiton ja on selvästi löytänyt taas suoritustasonsa ja on valmis kovempiinkin tehtäviin. 10. Certo Cito oli Hankasalmella paljon edellisstarttejaan parempi.

Tallikommentteja:
1. Antti Veteläinen lähtee Astrumin kanssa liikkeelle hyvillä mielin. Hevonen pääsee lujaa liikkeelle ja taktiikka on sen mukainen. Viime kerran vaisulle esitykselle ei löytynyt tutkimuksissa selkeää syytä. 

2. Henri Bollström oli tyytyväinen nopealla starttarilla hyvään lähtöpaikkaan. Nyt esimerkiksi selkäjuoksu Astrumin takana tuntuisi hyvältä taktiikalta. Vermossa Vinci Power jäi hieman kiinnikin.

3. Inox River saapui valmentaja Mika Heinosen mukaan Suomeen 3 viikkoa sitten. Ruuna oli vähän juntturassa ja sitä on hierottu ja yritetty saada notkeammaksi. Tähän starttiin ei ole viritetty hampaat irvessä, mutta jatkossa ruunaan odotetaan pärjäilevän. Entisen Jämsän ratavalmentaja Heinonen tekee nyt paluun valmennustehtäviin 19-vuoden tauon jälkeen.

10. Certo Cito on tuntunut Kimmo Taipaleen mukaan jo pidempään hyvältä treeneissä. Hankasalmella se oli hyvä myös kilpailussa ja on nousukunnossa. Nyt vastus on kova ja sijat 3-4 tähtäimessä.

Lähtö 5 (Toto4 kohde 2)

Ranking 3-6-8-7-5-1-2-4-9

3 Top Dream palasi tauolta hienossa kunnossa ja on tehnyt kolme kehujen arvoista suoristusta peräkkäin. Viimeksi Vieremällä voitto keulasta tuli varmasti. Edellisissä kilpailuissa se kiri terävästi suojajuoksujen jälkeen. 6. Brave Scionteki Killerillä erittäin terhakan kirin suoraan tauolta. 8 Meliora oli viimeksi tauosta huolimatta erittäin vakuuttava ja kuuluu ehdottomasti mukaan Toto4-systeemiin.  7 Miracle Mystar voitti Halsualla keulajuoksulla. 5. Money Vice teki ennen 4 kuukauden taukoa hyviä esityksiä.

Tallikommentteja:

2 Joyring on Kimmo Taipaleen mukaan tuntunut kotona jatkuvasti hyvältä, mutta kilpailuissa esiintynyt erittäin tasapaksusti. Nyt rahasija tyydyttäisi.

8 Meliora saa Kimmo Taipaleelta kehuja. Se on kovasukuinen ja oikeasti hyvä hevonen. Se ei ollut vielä talvella valmis. Viime startissa se teki kovan esityksen ja näytti mikä se on hevosena. Vaikka vastus on kova ja paikka paha odottaa Taipale hevosta voittomatsiin.

Lähtö 6 ( Toto4 kohde 3)

Ranking 7-3-10-8-2-6-9-1-4-5

7 Tarok on kovassa kunnossa ja pystyy tekemään omaa juoksuaan. Se on vielä hieman epävarma, mutta ravatessaan se on tässä lähdössä voittotaistossa. Vasta neljävuotias tamma 3. Aamulento on aloittanut uransa upeasti ja kehittyy koko ajan. Tamma on erittäin ravivarma ja ehkä lähdön varmin totohevonen. 10. Meno-Missi on menettänyt paljon menestystä laukkoihin. Hankasalmella se ravasi koko matkan ja oli aikatasoituksessa kolmas erittäin kovien Aronin Muiston ja Onni Dahlian jälkeen. 8. Huvin Aihe on viime syksyn Villinmiehen Tammakilvan finalisti. Nyt on vuorossa maaginen kolmas startti tauon jälkeen ja vastus edelliskertoja sopivampi. 2. Niemen Iida on nopea lähtijä ja viihtyy useasti vetotöissä.

Tallikommentit

3 Aamulento on Antti Veteläisen mukaan kiva aloittelija, jota on viety säästellen eteenpäin. Se lähtee voltista hyvin.

9 Tähen Lohtu tuli Urpo Nummen mukaan Seinäjoella laukan jälkeen 28-vauhtia. Tamma menee kurvit hyvin, mutta suoralla se puskee ulos. Tammalla on jonkin verran liikevaikeuksia ja siksi ravilla pysymisessä on haasteensa. Tamma on kuitenkin jaksava hevonen, eikä Jämsään lähdetä valmiiksi hävinneinä.

Lähtö 7 (Toto4 kohde 4)

Ranking 6-7-1-4-10-12-3-8-11-2-9


6 Rainbow Giant otti alkuvuodesta neljä voittoa. Tauolta paluu kilpailussa toukokuussa se taipui hieman vaativan juoksun jälkeen. Viimeksi Vermossa se tuli erittäin pirteästi tilaa saatuaa. 7 Wind Of Change on ollut jo jonkin aikaa kunnossa. Viimeksi se lähti radalta 12 sille annettiin nätti juoksu hännillä, josta tamma tuli porukan mukana asiallisesti maaliin. 1. La Donna Perfetta aloittaa nyt uudella treenarilla. Tamma on ollut pussissa monta kertaa ja paljon tauluaan vaarallisempi. 4. Darena on ollut oikein asiallinen kahteen viimeiseen kilpailuun. 10. Arroyo Grande pullaili viimeksi komeaan voittoon, vaikka kangistuikin hieman lopussa. Sen jälkeen on tullut poisjäänti yhdestä kilpailusta. 12 Brass N Sassy on mennyt hyviä aikoja ja Kouvolan kaltaisella esityksellä huomioitava täältäkin.

Tallikommentit:
1. La Donna Perfetta on tuore tuttavuus Kimmo Taipaleen tallissa. Edellisten starttien perusteella hevonen on asiallisessa kunnossa, mutta tämä on kuitenkin eräänlainen kokeilustartti.

2. Queenstyle on ollut jatkuvasti pieni pettymys. Pikkuongelmia on riittänyt ja nytkin lähetään kysymysmerkkinä matkaan. Jämsän tiukat kurvit voivat olla tälle ongelmallisia.

8. Queen Of The World tavoittelee lähinnä rahasijaa. Tamma tarvitsee apuja matkalla ja kasiradalta on vaikea saada nättiä juoksua pohtii Henri Bollström. 

12. Brass N Sassy tarvitsisi apuja ylivauhtisesta juoksusta noustakseen tototaistooon kertoo valmentaja Markku Rantanen. Hevonen on kyllä ihan kunnossa, mutta tässä on hyviä vastustajia ja lähtöpaikka sysimusta, joten rahasijakin tyydyttäisi.

Lähtö 1 
ranking 2-7-1-9-6-8-3-5-12-4-11-10

Lähdön suosikki on 2. Carmenere, joka laukkasi uransa avauskilpailussa kuolemanpaikkajuoksun jälkeen, mutta vaikutti oikein asialliselta menijältä. Myös 1. Picasso Kähö pilasi uransa ensimmäisen kilpailun laukkaan. Se antoi itsestään kuitenkin positiivisen kuvan. 7. Explosive Power otti Hankasalmella takasuoralla toisesta ulkoa alkaneella kirillään niukan voiton. 9. Please Jingle on tehnyt useita tähän lähtöön riittäviä esityksiä. Viimeksi juoksun kulku meni siltä pieleen.

Tallikommentit:

2 Carmenere laukkasi viimeksi voiton varsamaisuuttaan. Kyseessä on ihan kiva aloittelija ja se tulee huomioida peleissä

9 Please Jingle kierteli Urpo Nummen mukaan Kokemäellä pitkään kolmatta. Nummi vinkkaa että onnistuneella juoksulla tamma voi yllättää tässä

Lähtö 2
ranking 5-6-4-2-3-1-7

Lähtöön ei ole antaa hyödyllisiä vihjeitä. Mainittakoon kuitenkin, että 6 Hakinin tuli Killerillä toisen tonnin kelpo vauhteja, kun sai juonen päästä kiinni.

Tallikommentti
2 Rossan Vilima yllätti Pertti Puikkosen positiivisesti Kokemäen koelähdössä. Hän odottelee tammaa tässä tototaistoon.

Lähtö 3
ranking 4-8-7-10-9-3-2-5-6-1
4. Hopefully Quick on ollut erittäin vakuuttava monté-lähdöissä. 7. Carlos on ottanut voittonsa astetta helpommissa lähdöissä. 8 Skyfal Sofie on osoittanut kärrylähdöissä kovaa kuntoa eikä ole kaihtanut tasokastakaan vastusta. Jenni Kaija satulassa on suuri plussa. 10 Lovely Girl omaa kovan rutiinin ja nousee taistelemaan totosijoista.

Lähtö 8
ranking 1-6-7-3-5-4-2
1. Rehulan Huvi palaa tauolta, mutta huomioidaan heti ensimmäisenä. 6. Kapor suuntaa luultavasti heti eteenpäin ja on hyvässä tikissä. 7. Sarmööri on saanut erittäin voitontahtoisia juoksuja. Nyt pienessä lähdössä voimia säästynee maalisuoralle.

Tallikommentti
1. Rehulan Huvi oli ennen taukoaan 75-lähdössä kolmas, Antti Veteläinen taustoittaa. Ruuna jäi siitä suunnitellulle treenitauolle ja tulee tähän kilpailuun kotiradalle hyvin valmisteltuna.

Lähtö 9 

Ranking 9-10-8-6-5-2
9. Hovilan Oivalla on luokkahevosen otteet, mutta rutiininpuutee antaa muillekin mahdollisuuksia. 10. Siemaisu haastoi Haapajärvellä itsensä ohiheittäjän ja oli oikein hyvä kakkonen. 8. Lionel ja 6 Laurilan Ilona taistelevat etukäteen ajatellen lähinnä viimeisestä totosijasta. 5 Kipinöivä kulki viimeksi laukkojen lomassa lupaavasti. Nyt on kuitenkin pieni tauko alla. 2. Äijän Wappu on oikein varma hevonen ja palasi tauolta hyvässä kunnossa.

Tallikommentteja:
8. Lionel on Pertti Puikkosen mukaan tototaistossa. Asiallinen tamma oli Loviisassa hyvä ja samanlaisena nousee ylös.
9. Hovilan Oiva omaa Kimmo Taipaleen mukaan kyvyt ikäluokkalähtöihin. Sillä on todella kovat vauhdit ja uran kaksi voitokasta avausvoittoa ovat tulleet pintakaasulla. Taipale kuitenkin muistuttaa, ettei varsa ole vielä missään nimessä valmis kilpahevonen, vaikka kärkipäähän sitä luonnollisesti odottaakin.


Lähtö 10

Ranking 4-2-5-1-3-6-7-8

Päivän viimeinen lähtö on erittäin tasainen. Teemu Keskitalo ladannee nopealla lähtijällä 4. What A Feelingillä keulaan ja olisi siitä lähellä voittoa. 2 Kratos K.M. E. on juossut tätä kovemmissa lähdöissä ja teki ennen kahta laukkastarttia asiallisia esityksiä. 5 He’s Horse esitti Kokemäen viikonvaihteessa hyviä kirejä.Vihjeet laati Antti Karhila

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s